رنگین کمان

رولت خامه ای
نویسنده : Nargess - ساعت ٤:٢٠ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳٩٠

یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین شیرینهای تر ایرانی همین رولته خودمونه که انصافا هم خیلی خوشمزه است، منم امروز تصمیم گرفتم اینو براتون بذارم چون درست کردنش اصلا سخت نیست، فقط کمی نیاز به دقت و حوصله داره، شما خودتون میتونین این رولت رو در منزل درست کنین و برای مهموناتون سروش کنین و کلی هم پز بدین که دستپخت خودتونه تازه برای بردن به خونه دوستان با یه جعبه شیک هم ایده خیلی خوبیه، امیدوارم درستش کنین و ازش حسابی لذت ببرین

خوب دیگه میریم سراغ دستور پخت رولت خامه ایی مون


مواد لازم برای تهیه نان رولت

تخم مرغ .......................5 عدد

شکر.............................2/1 پیمانه

آرد...............................2/1 پیمانه

دارچین.........................2/1 قاشق چایخوری

وانیل...........................2/1 قاشق چایخوری

طبق معمول همه کیک و شیرینی پزیهامون اول فر رو روشن میکنیم و میذاریمش روی درجه 170

خوب اول از همه زرده و سفیده رو از هم جدا کنید و برای یکساعت بذارینش بیرون از یخچال تا همدمای محیط بشه

آرد رو هم با دارچین دو یا سه بار الک کنید و اونم اگه توی یخچال بوده بذارین همدمای محیطتون بشه

البته اینو هم بگم که میتونین اصلا از دارچین استفاده نکنین، من فقط بخاطر عطرش میریزم، اگه میخواهین نون رولتتون کاملا سفید باشه نریزین چون با دارچین کمی کدر میشه

حالا میریم سر شکر، اول از همه بگم طبق دستور همه کیکها که بهتون گفتم شکرتون باید دونه ریز باشه اگر نبود چند ثانیه تو آسیاب بچرخه حسابی ریز میشه البته حواستون باشه آردی نشه چون ما شکر میخواهیم نه پودرشکر

خوب کل شکرمون نصف پیمانه بود که ما باید اونو تقسیم بردو کنیم یعنی میشه دوتا 4/1 پیمانه شکر، یکیش برای زرده یکیشم برای سفیده

حالا زرده ها رو با یکی از اون 4/1 پیمانه شکر و وانیل رو بریزین توی همزن و یاعلی...حسابی بزنینشون تا ادب بشن زبان وقتی دیدین حالت کرمی و رنگ روشن پیدا کردن دیگه کافیه

البته تخم مرغهای من بسکه رنگشون نارنجی بود بعد اینهمه زدن تازه زرد رنگ شدن ولی معمولا رنگشون کرم روشن میشه ...حدودا 6 تا 7 دقیقه باید بزنین بعد خالیشون کنین تو یه ظرف بزرگتر

حالا سریع بساط همزنتون رو بشورین و خشکش کنین تا بریم سراغ سفیده هامون

حالا سفیده ها رو یک دقیقه بزنین تا روش کف کنه بعد اون یکی شکری رو که گذاشته بودین کنار(4/1 پیمانه) بهش اضافه کنین

حسابی بزنینش تا مثل یه کف سفت بشه و از ظرفتون نریزه

حالا این کف حاصله رو بریزین روی زرده هاتون

مخلوط آرد و دارچین رو هم بهش اضافه کنین و به آرومی با همزن دستی همشون بزنین، یادتون باشه فقط در یک جهت

بعد از اینکه کاملا مخلوط شدن این مواد رو باید توی یک سینی حدودا 30*40 سانتی که توش کاغذ روغنی انداخداتین بریزین

حتی اگه ظرفتون هم نچسب باشه باید حتما کاغذ بندازین توش (دلیلشو بعدا متوجه خواهید شد) حالا روش رو خوب صاف و صوف کنین و مواد رو به همه جا قشنگ پخش کنین تا جایی نازک یا ضخیم نباشه

حالا به مدت 10 دقیقه بذارینش تو طبقه وسط فر و بالا سرش باشین و سریع چکش کنین که نسوزه چون نازکه زود میپزه و سریع هم ته میگیره، پس دور نشید ازش

ببینین چه نون نازک و لطیفیه...باید خیلی مراقب باشین نسوزه

وقتی که درش اوردین حدودا 2 تا 3 دقیقه بهش زمان بدین تا از حرارت بیافته ولی سرد نشه...حالا یواش یواش با کمک همون کاغذ زیرش لولش کنین...خیلی آروم و با حوصله اینکار رو انجام بدین تا نونتون پاره نشه، یه لایه گرد کنین برگردونین روش

همینجوری ادامه بدین تا کامل لوله بشه

حواستون باشه اگه نونتون سرد بشه بخواهین لولش کنین پاره میشه پس تا گرمه باید لوله کنین

بعد از اینکه کارتون تموم شد نون لوله شده رو لای یه حوله ضخیم آشپزخونه بقچه پیچ کنین

واسه دو تا سه ساعت بذارینش تو یخچال تا حسابی فرم رولت رو به خودش بگیره و سرد بشه واسه خامه کشی و ترئین

تو فاصله زمانی هم که داریم خامه فرم گرفتمون رو آماده میکنیم و میذاریمش تو یخچال

برای میوه یا طعم دهنده هم میتونین از گردو، پسته یا کمپوت میوه ها استفاده کنین ولی باید خیلی ریز خردشون کنین چون توی رولت باید همه چی نرم و لطیف باشه و شما حتی میتونین خامه تنها استفاده کنین

من از کمپوت آناناس استفاده کردم و خیلی ریز خردشون کردم

بعد از اینکه نون رولتتون حسابی سرد شد به آرومی بازش میکنین و با فرچه روش رو شربت بزنین

من از آب خود کمپوت استفاده کردم، ولی خیلی کم باید بزنین نمیخواهیم نون خیس بشه و حالت خمیری پیدا کنه

بعد از شهد زدن خامه رو بریریزین روی نون و کامل پخشش کنین

بعد میوه رو در همه جا بریزین

حالا به آرومی و خیلی یواش از همون جهت قبلی لولش میکنیم

فقط نباید خیلی روی هم فشارش بدین چون خامه ها میریزه بیرون خیلی آروم و آهسته

وقتی کامل گرد شد میذارینش توی طرف اصلیتون و روش رو به دلخواهتون تزئین میکنین

این شیرینی خیلی پرطرفداره مخصوصا که اگه خونگی باشه، امیدوارم که همت کنین و درستش کنین، اینم بگم نگاه به طولانی بودن مطلب نکنین و بگین سخته، من چون دلم میخواست با همه جزئیات توضیح بدم و عکس بذارم انقدر طولانی شد...پس بجنبین واسه ولنتاین خودتون اینو درست کنین با یه تزئین عشقولانه حالشو ببرین

اینم عکس اولین رولتی که من درست کردم، اینو گذاشتم تا بدونین اصلا کار سختی نیست

فقط یادتون باشه هر وقت رولت درست کردین بهتره حداقل 6 تا 7 ساعت تو یخچال بمونه بعد سرو بشه اینجوری رولتتون خیلی خوشمزه تر میشه

نوش جونتون


comment نظرات ()